TURISTIKA ZA HRANICAMI AUTOM Z BRATISLAVY

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

Máte dobrodružnú povahu? Potrebujete sa nadýchnuť čerstvého vzduchu z plných pľúc a vypadnúť z mestského ruchu?

Máte dobrodružnú povahu? Potrebujete sa nadýchnuť čerstvého vzduchu z plných pľúc a vypadnúť z mestského ruchu?

Jeseň je obľúbené ročné obdobie pre turistov, preto ak patríte k nim, tento článok je pre vás. V článku nájdete naše tipy na turistické oblasti v susednom Česku, Rakúsku a Slovinsku dostupné autom z Bratislavy.

Jednou z najznámejších európskych turistických destinácií je park Triglav. Triglavský národný park je z Bratislavy vzdialený 5 hodín cesty a je jedným z najstarších parkov v Európe. V parku môžete absolvovať ľahšiu aj ťažšiu turistiku. Návšteva národného parku je spoplatnená: 9€ dospelí, 5€ študenti a deti 1-3€. Slovinská rieka Soča pretekajúca parkom, patrí medzi najkrajšie v Európe. Smaragdovozelená rieka, obklopená horami a turistickými chodníkmi, ponúka množstvo športových aktivít a rekreačného vyžitia. Veľkou atrakciou sú aj výlety k vodopádom Boka, Kozjak, Virje či Savica, ktorý je najvyšší v krajine. Pri návšteve Triglavu nezabudnite navštíviť ani idylické jazero Bled.


Jazero Bled je jedným z najteplejších alpských jazier a umožňuje kúpanie počas celého leta až do septembra. Najväčšou a najfotografovanejšou zaujímavosťou slovinského Bledu je kostol, ktorý je priamo na jazere. Dostať sa k nemu dá loďkou, v lete je možné k nemu aj preplávať a v zime, keď je jazero dostatočne zamrznuté, sa k nemu dá prejsť peši. Nad jazerom sa nachádza aj hrad. Hrad Bled je najstarší hrad v Slovinsku. Vstupné do hradu nájdete na tejto stránke: https://www.blejski-grad.si/en/opening-hours-and-price-list

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Kia Sportage na cestách nesklame ani partiu kamarátov, ani rodinu s deťmi. Auto si rezervujete TU.


Ak aj zrovna nie ste vysokohorskí turisti, na jednoduchú túru, pokojne aj s deťmi, sa môžete vydať do 5 hodín vzdialených Adršpašských skál v susednom Česku. Cestou vám odporúčame si určite urobiť zastávku v Brne a Moravskom krase. Iba po hodine a pol cesty z Bratislavy dorazíte do Brna, moravskej metropoly svetového významu. V centre sú určite najväčšími dominantami katedrála sv. Petra a Pavla na vŕšku Petrov a hrad Špilberk. Do areálu sa dostanete zdarma, vstupné sa platí iba za oficiálnu prehliadku hradu. https://www.spilberk.cz/spilberk/pro-navstevniky/otviraci-doba-a-vstupne/


Punkevní jeskyně je najnavštevovanejšia jaskyňa Českej republiky ležiaca v srdci Moravského krasu len 37  km od Brna. Je jedinou českou jaskyňou s podzemnou plavbou. Prehliadková trasa prechádza priamo dnom 138 metrov hlbokej priepasti Macocha, ktorá dostala svoj názov podľa tragickej povesti. Vstupné do jaskyne nájdete na tu: https://www.caves.cz/jeskyne/punkevni-jeskyne
Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Z Moravského krasu sa za približne 3 a pol hodiny dostanete do Adrpašských skál. Adršpašsko-teplické skaly sú najväčším a najdivokejším skalným mestom v strednej Európe. Nájdete tu 3,5 km dlhý turistický okruh. Túra nie je príliš fyzicky náročná a preto je vhodná aj pre rodiny s malými deťmi. Ďalšou atrakciou skalného mesta je Veľký vodopád, ktorý padá do skalných tiesňav z výšky 16 metrov. Pri návšteve Adršpašských skál by ste si rozhodne nemali nechať ujsť plavbu na lodičke po romantickom jazierku medzi skalami.

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Susedné Rakúsko ponúka mnoho turistických možností. Patrí medzi ne aj, 130 km vzdialená prírodná rezervácia Hohe Wand, neďaleko Viedne,  ktorá je rajom pre turistov, rodiny s deťmi a všetkých milovníkov prírody, ktorí túžia po nových zážitkoch. Po horskej ceste sa autom pohodlne dostanete až do výšky cca 1000 m. n. m. Nechýba tu ani skalný chodník, nádherná rozhľadňa alebo vyhliadková terasa Skywalk, ktorá leží 150 m vysoko nad údolím a poteší všetkých milovníkov výšok a výhľadov. Hohe Wand je tiež názov stolovej vápencovej hory, ktorá ponúka maximálne turistické vyžitie. Ak si chcete skúsiť ferraty v okolí Bratislavy nenájdete nič lepšie. Je tu množstvo ľahkých, stredne ťažkých a ťažkých ciest.

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava


Na cestu do hôr vám jednoznačne odporúčame Volkswaagen T-Cross s vysokým podvozkom. Auto si rezervujete TU.


Rakúsky Grand Canyon Ötscher, vás nadchne fantastickými výhľadmi a nádhernou faunou a flórou prírodnej rezervácie Ötscher-Tormäuer. Prírodná rezervácia je vďaka rozlohe 170 km2 dokonca väčšia ako Lichtenštajnsko. Väčšina turistov v tejto oblasti mieri k chate Schutzhaus Vorderötscher. Cesta tam, vedie popri elektrárni Stierwaschboden, ďalej cez impozantné rokliny Ötschergräben až k vodopádom Mirafälle a Schleierwasserfälle. Tiesňava Őtschergraben, je nie len jednou z najkrajších rakúskych roklín, ale pýši sa aj prívlastkami najdlhšia, najužšia a zároveň najhlbšia tiesňava v Rakúsku. Do Ötscher sa z Hohe Wand dostanete autom za necelé 2 a pol hodiny cesty a z Bratislavy približne za 3 hodiny.


O 100 km ďalej, neďaleko rakúskej dediny Mixnitz  sa nachádza Medvedia roklina – Bärenschützklamm . Tento nádherný prírodný výtvor je vyhlásený za chránenú prírodnú pamiatku. Výlet cez túto roklinu je určený pre všetky vekové kategórie, je bezpečný a končí obvykle v malej krčmičke U dobrého pastiera, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1209 m.n.m. Roklinou vedie 49 drevených rebríkov, 115 drevených premostení a lávok s celkovým počtom neuveriteľných 2900 stupienkov a to na vzdialenosti len 1400 metrov. Tešte sa na 24 vodopádov, z toho jeden 50 m vysoký, nespočetné kaskády, bizarné skalné útvary, jaskyne a jeden skalný dóm. Všade okolo sa môžete kochať vodou, machmi, kameňmi či vápencovými skalami a užívať si hukot vodopádu.

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Vedeli ste o tom, že s našimi autami môžete cestovať aj do zahraničia? Už vám nič nebráni objednať si naše auto a vyraziť! A k tomu ešte ušetríte s našou LETNOU LAST MINUTE AKCIOU 15 % na všetky rezervácie vytvorené online.

Nezabudni nás sledovať na všetkých sociálnych sieťach a naše webové stránky, kde nájdete veľa zaujímavých tipov na výlety!

 

\