TLAČOVÁ SPRÁVA

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
15 15 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
15 15 zmeniť výberom

Nadnárodná autopožičovňa AVIS, líder v prenájme osobných a úžitkových vozidiel, zníži radikálne emisie CO2 už v tomto roku!

AVIS je najväčšia globálna autopožičovňa na svete, pôsobiaca vo viac ako 180 krajinách sveta.  AVIS Slovensko ponúka svoje služby už viac ako 26 rokov a je najväčším poskytovateľom prenájmu osobných a úžitkových vozidiel do 3,5t na Slovensku.

  • Plánovaný nákup nových vozidiel v r.2023 je sústredený na nízkoemisné vozidlá a plug in hybrid motorizácie.
  • Celkové emisie spoločnosti by mali v r.2023 klesnúť až o 20%.
  • Priemer CO2 emisií novo nakúpených vozidiel by mal klesnúť pod 110g CO2 podľa WLTP noriem.
  • Celkový tohtoročný nákup nových vozidiel presiahne počet 2000ks.

31. MAREC 2023, BRATISLAVA – Skupina autopožičovní AVIS Slovensko pristúpi v r.2023 k radikálnemu zníženiu emisií CO2 novo nakupovaných vozidiel. Všetky nakupované automobily budú spĺňať náročné požiadavky zamerané na spotrebu a emisie CO2.

Napriek už dávnejšie zavedenej stratégii spoločnosti, nebolo možné v priebehu posledných rokov pristúpiť k avizovaným zmenám v dôsledku neschopnosti nahradiť staré vozidlá novými. Výrobcovia stagnovali a nedodávali nové vozidlá v zmysle požiadaviek. Kľúčovým parametrom nákupu budú podmienky podmienené spotrebou vozidiel a výškou emisií. Plánované motorizácie budú benzínové, hybridné a plug in hybridné s veľmi nízkym podielom naftových vozidiel prevažne vhodných pre úžitkové vozidlá.

Nákup bude realizovaný prostredníctvom renomovaných automobiliek so svojimi najnovšími modelmi od VW, Stellantis, Renault, Kia, Volvo, Mercedes benz.

Cieľom zníženia emisií bude súlad medzi požadovanými podmienkami na prevádzku osobných a úžitkových vozidiel požadovaných v rámci pravidiel a noriem 2019/631 EU.

Na dosiahnutie týchto cieľov bude skupina AVIS Slovensko nakupovať:
- nízkoemisné vozidlá, ktorých priemer emisií podľa WLTP bude spĺňať cieľ  90-110g,
- full hybridné vozidlá budú spĺňať 110g
- plug in hybridné vozidlá s cieľom 50g.

Rozdelenie nákupu vozidiel bude podľa kľúča 50% nízkoemisné, 20%hybridné/full hybridné a 30% plug in hybridné vozidlá.
Kľúčovým cieľom je dosiahnuť na konci roka 2023 zníženie emisií rok vs rok o 20%. Celkovo nakúpené vozidlá budú tvoriť očakávané priemerné emisie na úrovni 110g/CO2. Celkový nákup vozidiel v r.2023 presiahne počet 2000.

AVIS Slovensko je trendsetterom v rámci inovácií budúcej mobility

AVIS Slovensko verí, že aj napriek súčasnej absencii legislatívy prijme krajina v blízkej budúcnosti opatrenia na zníženie environmentálnej záťaže, ktoré EU presadzuje.  Dobrovoľné sprísnenie emisných štandardov na svoj vozový park vníma ako záväzok voči zákazníkom a krajine kde pôsobí.

„Veríme, že pôsobenie spoločnosti akou Avis je, je nielen o poskytovaní služieb zákazníkom ale aj o vzájomnom rešpekte a ochrane životného prostredia, na ktorom sa AVIS má záujem podieľať.“, hovorí Juraj Šulhaň, GM spoločností AVIS Slovensko.


\