PRÍMORSKÉ DESTINÁCIE DOSTUPNÉ AUTOM Z BRATISLAVY 2

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

Ak vašim jediným problémom bolo ako a kam cestovať, tento článok je pre vás!

Radi trávite čas pri mori a opaľovaním sa na pláži, či radšej utekáte pred teplom do horských oblastí ? Alebo radi využívate voľný čas na spoznávanie histórie a kultúry veľkolepých miest ? Prinášame vám tipy na miesta na dovolenku dostupné autom z Bratislavy už do pár hodín !

NEĎALEKÉ PRÍMORSKÉ DESTINÁCIE DOSTUPNÉ AUTOM Z BRATISLAVY

V poslednom článku sme vám podrobne opísali možnosti na výlety, cestou do obľúbenej prímorskej destinácie Portorož v Slovinsku. Iba 40 minút od mesta Portorož, nájdete náš ďalší typ na prímorskú destináciu, mesto Terst. Z Bratislavy je to jedna z najbližších destinácií pri mori vzdialená 6 hodín cesty autom. Terst je najsevernejšie prístavné mesto v Taliansku, leží na hraniciach so Slovinskom, na pobreží Benátskeho zálivu. Nájdete tu historické centrum a pozdĺž mesta sa popri prístavoch tiahne piesočnatá pláž. Na svoje si prídu aj milovníci pamiatok, v neďalekom Miramare môžete obdivovať majestátny hrad so záhradami. https://www.miramare.beniculturali.it/en/biglietti/ Na okraji mesta nájdete hrad San Servolo s nádhernými výhľadmi a tiež jaskyňu Grotta Gigante. Hlavné priestory v jaskyni boli zapísané do Guinnessovej knihy rekordov ako najväčšie turisticky navštevované jaskynné priestory na svete. https://www.grottagigante.it/en/home/.

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava


Priezračné more, bohatý podmorský život, pláže od okruhliakových cez štrkové až po betónové bloky, píniové háje stvorené na popoludňajší odpočinok. To všetko vám ponúka Lanterna vzdialená len 7 hodín cesty od slovenských hraníc. Pláž Lanterna sa nachádza v turistickej oblasti Rabac a v blízkosti rovnomenného kempu, na malom polostrove s výhľadom na Novigrad. Cesta do Lanterny vedie okrem Viedne a Grazu, cez Záhreb a Zadar, alebo ak si chcete predlžiť cestu trochu viac, môžete sa zastaviť v Národnom parku Plitvické jazerá https://np-plitvicka-jezera.hr/planirajte-posjet/istrazite-jezera/cjenik/.

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Na cestu s celou rodinou vám odporúčame si u nás prenajať jednoznačne multivan, napríklad Mercedes-Benz V 250 d long, ktorý vás všetkých bezpečne a komfortne dopraví na miesto výletu.  Auto si môžete požičať TU.


Záhreb, ktorý môžete navštíviť cestou, je rozdelený na dve časti – horné a dolné mesto. Lanovka spája Horné a Dolné mesto a patrí medzi najkratšie na svete, má len 66 metrov a jazda trvá 64 sekúnd https://www.infozagreb.hr/travel-plan/traveling-in-town/public-transport-and-parking/funicular-54a11ce616073 . V meste si určite prezrite Horné mesto, ktoré je plné pamiatok, Maksimir park, ktorý je jeden z najkrajších v Európe, prejdite sa cez Gričov tunel a vypočujte si  každý deň presne o 12:00 výstrel dela z veže Lotrščak.
Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Kozmopolitné a umelecké pobrežné mesto Zadar je známe dvoma najunikátnejšími európskymi umeleckými inštaláciami: Morský organ a Pozdrav slnku. V centre nevynechajte Roman Forum a nádherné staré mestské hradby a brány. Zadar sa môže pochváliť aj množstvom krásnych pláží, ktoré sú v dosahu atrakcií z centra mesta.

Obrázok, na ktorom je cesta, auto, doprava

Na ceste ku pláži vás nezradí ani priestranný kufor Volkswagen Golf Variant, do ktorého sa zbalí celá rodina. Auto si rezervujete TU.



Vedeli ste o tom, že s našimi autami môžete cestovať aj do zahraničia ? Už vám nič nebráni objednať si naše auto a vyraziť ! A k tomu ešte ušetríte s našou letnou akciou 10 % na všetky rezervácie vytvorené online.

Nezabudni nás sledovať na všetkých sociálnych sieťach a naše webové stránky, kde vás už čoskoro bude čakať ĎALŠIA ČASŤ TIPOV NA VÝLET DO HÔR!

 

\