JE DOVOLENKA S VLASTNÝM AUTOM DOBRÝ NÁPAD? EXISTUJE LACNEJŠIE RIEŠENIE S MNOŽSTVOM VÝHOD.

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

JE DOVOLENKA S VLASTNÝM AUTOM DOBRÝ NÁPAD? EXISTUJE LACNEJŠIE RIEŠENIE S MNOŽSTVOM VÝHOD.

Opäť je tu každoročná otázka ako zabezpečiť dopravu do dovolenkových destinácií, ktoré sú dostupné autom. Spoločná dovolenka, viacero rodín, priateľov spolu, to znie ako recept na skvelý oddych. Znamená to však aj náročný niekoľkohodinový presun osôb a batožiny väčším počtom preplnených vozidiel, niekoľko unavených šoférov a nekonečné diaľničné poplatky násobené počtom vozidiel. Takto to byť ale nemusí!

Existuje osvedčená alternatíva, ktorou je cestovanie viacmiestnymi vozidlami, napríklad v našom prípade 9-miestnym vozidlom.
Dôvodov prečo siahnuť po tejto možnosti je hneď niekoľko. Ten prvý je, že dovolenka sa začína už nastúpením do vozidla. Cestovanie pohromade vám prinesie množstvo zážitkov a užijú si ho deti, aj dospelí. Okrem kolektívnej zábavy a oveľa intenzívnejšej komunikácie, je jednoduchšie sa dohovárať na meniacom sa pláne cesty, či potrebe zastávok. V neposlednom rade je takýto spôsob cestovania bezpečnejší. Šoféruje iba jeden človek a aj v prípade striedania sa, je riziko mikrospánku oveľa nižšie. Na vedenie 9-miestneho vozidla postačuje vodičské oprávnenie typu „B“, čo je bežný vodičský preukaz.

Ďalšou z nesporných výhod 9-miestneho vozidla je jeho veľkosť. Úložný priestor dodávkových  mikrobusov je oveľa využiteľnejší ako kufor osobného vozidla, preto bez problémov pojme batožinu celej posádky a ani preprava objemnejších predmetov ako napr. poskladaný nafukovací čln nie je problém. Využiť sa dá aj množstvo ďalších odkladacích priestorov, napríklad pod sedačkami pasažierov. Ak ste osoba, ktorá si rada počas jazdy vystrie nohy, či zmení polohu posedu, budete jazdu v 9-miestom vozidle milovať.

Rozdiel v preprave väčšej skupiny ľudí jedným, alebo viacerými vozidlami sa samozrejme prejaví v nákladoch na spotrebu paliva a v cene diaľničných poplatkov, ktoré sa násobia počtom vozidiel. V prípade plateného parkoviska šetríte aj za parkovanie, v prípade cesty na ostrov, šetríte náklady na trajekt.

Kde však zaobstarať 9-miestne vozidlo ak ho nemáte dispozícii?  Môžete si ho výhodne prenajať.
Renault Trafic na prenájom zaparkovaný v lese

AVIS aktuálne ponúka zvýhodnené dovolenkové balíky, ktoré môžete využiť aj na prenájom takéhoto vozidla. V cene prenájmu sú okrem nájazdu kilometrov a asistenčných služieb pri nehode, alebo poruche vozidla zahrnuté aj slovenská diaľničná známka, zákonné poistenie (PZP), havarijné poistenie, či poistenie proti krádeži. Sedadlá vozidla sú vybavené systémom ISOFIX pre bezpečné upevnenie detských sedačiek. Viac o ponuke sa dozviete tu

V tabuľke nižšie nájdete porovnanie nákladov v prípade 7-dňovej dovolenky v chorvátskom Splite pri preprave deviatich osôb a cestou z Bratislavy cez Rakúsko. Po započítaní diaľničných poplatkov a pohonných hmôt sú náklady v prípade prenájmu vozidla Reanult Trafic nižšie v porovnaní s cestovaním viacerými vozidlami. Ak zohľadníme amortizáciu a opotrebenie vozidiel, výsledok je jednoznačne v prospech prenájmu vozidla.

Verzia 7 dní
Počet osôb
Diaľničné poplatky Slovensko
Diaľničné poplatky Slovinsko
Diaľničné poplatky Rakúsko
Diaľničné poplatky Chorvátsko
Pohonné hmoty
Cena prenájmu
Náklad na osobu
9-miestne auto
9
X
30,00 €
9,40 €
52,98 €
103,73 €
326,40 €
58,06 €
3 x osobné vozidlo
9
30,00 €
90,00 €
28,20 €
158,94 €
311,19 €
X
68,70 €
Čoraz viac ľudí volí takúto alternatívu prepravy a užíva si výhody spoločného cestovania. Teraz je táto možnosť dostupná pre každého, tak neváhajte a rezervujte si 9-miestne vozidlo aj Vy.
\