DOVOLENKOVÁ SEZÓNA 2021 JE PRED DVERAMI

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

Ako sa na dovolenku dostať? Letecky, svojím či prenajatým autom alebo hromadnou dopravou?

Ako budeme dovolenkovať v čase COVID-19 a prečo je komfortnejšie a bezpečnejšie ísť na dovolenku prenajatým autom? Odpovede na tieto otázky a ďalšie tipy, kam bezpečne dovolenkovať sa dočítate v tomto našom najnovšom článku.

S blížiacim sa teplejším počasím, väčšina z nás už premýšľa, ako bude tráviť svoj čas počas nadchádzajúceho leta. Veľkým otáznikom však zostáva, ako priaznivá či nepriaznivá bude situácia ohľadom COVID-19 a či budú hranice pre cestovanie a turistov otvorené.

Práve kvôli neistote ohľadom vývoja pandemickej situácie bude dôležité robiť si flexibilne plány, aby sme si ich vedeli prispôsobovať. Dve veci, na ktoré dovolenkári myslia tradične dostatočne v predstihu, napríklad aj vďaka rôznym ponukám FIRST MINUTE je ubytovanie a doprava. Jednou z najprispôsobivejších možností, ako sa neocitnúť v pasci, ak náhodou úrady zatvoria hranice, je možnosť dovolenku stornovať či presunúť na neskorší termín. Na druhej strane, ak sa rozhodnete ísť cestovať na vlastnú päsť, flexibilitu máte ešte viac vo Vašich rukách.

Ubytovanie si štandardne vďaka zhovievavejším storno podmienkam viete zmeniť či úplne zrušiť. To platí aj v prípade individuálnej dopravy, ak sa rozhodnete cestovať vlastným alebo prenajatým autom. V prípade prenájmu auta sa postupuje štandardne podobe, ako keď si meníte termín pre ubytovanie. V prípade, že sa rozhodnete pre prenájom auta v letnej sezóne 2021 bude veľmi dôležité si auto rezervovať v dostatočnom predstihu.

Preto odporúčame začať vyhľadávať ponuky čím skôr. Pozrite si napríklad našu ponuku dovolenkových balíčkov prenájmu vozidiel. Ak chcete ušetriť, musíte myslieť dostatočne dopredu. Autopožičovne hlásia už teraz nedostatok áut na dopyt, ktorý očakávajú. Preto logicky pôjdu aj ceny nájmu výrazne hore.

Prečo je dobré ísť na dovolenku práve na prenajatom aute?

Na dovolenke chce každý z nás vypnúť, netresovať sa, zresetovať a oddýchnuť si. Veľmi nepríjemné je, ak sa Vám napríklad pokazí auto a musíte riešiť starosti ohľadom jeho opravy a presúvania sa. Tieto starosti sú ešte umocnené, ak máte malé deti. Potrebujete preto situáciu vyriešiť čo najrýchlejšie. Prenajaté auto so sebou štandardne prináša aj kvalitné služby a asistenciu. Zároveň autá v renomovaných autopožičovniach sú štandardne veľmi dobré vybavené a sú nové alebo zánovné. Vďaka tomu je riziko problematickej situácie znížené.

Ak sa teda rozhodnete ísť na tohtoročnú dovolenku autom, máme pre Vás 2 TOP TIPY v podobe vychytaných dovolenkových destinácii.

Aké dovolenkové destinácie sú štandardne medzi Slovákmi najobľúbenejšie?


CHORVÁTSKO

Chorvátsku často hovoríme aj slovenské more. Je to jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácii. Chorvátsko štandardne ťaží z desiatok tisíc slovenských dovolenkárov. Je tomu tak najmä kvôli krátkej vzdialenosti, cenovej dostupnosti a jazyku, ktorému najmä staršie generácie Slovákov rozumejú. Táto prímorská dovolenková destinácie je pre Slovákov dostupná priamo autom a aj preto je bezpečnou a hlavne flexibilnou voľbou. Ak sa rozhodnete cestovať do Chorvátska, určite odporúčame navštíviť aj Národný park Plitvické jazerá, ktoré sú nádherným prírodným úkazom plným harmónie.


TATRY

Tatry sú rovnako očarujúce v zimnej i letnej sezóne. Krásne hory, čerstvý vzduch, tradičné slovenské jedlá každoročne lákajú množstvo turistov do našich veľhôr. V lete dovolenkári trávia čas turistikou či zdolávaním vyznačených trás na bicykloch. Aj práve kvôli využitiu bicyklov častokrát chodia dovolenkári do tatier na autách. Aj v tomto prípade ide o typ bezpečnej a flexibilnej dovolenkovej destinácie. V prípade, že budete v lete dovolenkovať na Slovensku a Vašou voľbou sa stanú Tatry, určite neoľutujete. Odporúčame vybrať sa na Štrbské pleso či Kriváň.

Leto 2021 je tu čoskoro! Plánujte Vaše zážitky už teraz!

\