AVIS DLHODOBÝ PRENÁJOM VOZIDIEL

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

Potrebujem auto na niekoľko mesiacov a čo najlacnejšie – ako na to?

Potrebujem auto na niekoľko mesiacov a čo najlacnejšie – ako na to?

Každý z nás prirodzene potrebuje na to, aby seba alebo nejaké veci mohol premiestňovať z A do B, inak ako na vlastných nohách, nejaký prostriedok. Využívame autobusy, vlaky, električky, kolebežky či autá.

Z hľadiska bezpečia zdravia sa ľudia začali od marca tohto roku v súvislosti so šírením nákazy COVID-19 rozhliadať viac po individuálnej doprave a uprednostnili ju pred hromadnou dopravou. Tento krok je celkom logický. Množstvo ľudí však narazilo, keď zistilo, že sa z nejakých dôvodov k vlastnému autu dopracovať nemôžu, nechcú alebo nedokážu.

Aké sú teda možnosti, keď si chcem auto zabezpečiť.

Môžem si auto:

1. kúpiť – nové alebo jazdené
2. prenajať – nové alebo zväčša zánovné

Prvá možnosť – kúpa vozidla

Potrebujete na to vlastné alebo cudzie zdroje. Ak auto potrebujete len na pár mesiacov, nie je to asi tá najideálnejšia varianta, nakoľko proces samotnej kúpy je dosť časovo náročný. Najskôr si vyberáte značku a model konkrétneho vozidla, ktoré sa Vám páči. Následne si spravíte konfiguráciu a požiadate o cenovú ponuku. Zistíte, že % zľavy, ktorú ste dostali sa Vám zdá malé, a preto sa snažíte porovnávať, až sa rozhodnete pozrieť po inej značke a modely, aby ste sa dopracovali k ešte nižšej cene. Tento proces trvá niekoľko dní a vyžaduje si to Váš aktívny čas a porovnávanie ako i určité znalosti o autách, aby ste sa čo najlepšie rozhodli v pomere cena a výkon. Keď sa už dostanete k podmienkam, ktoré sú pre Vás zaujímavé, zistíte, že si budete musieť na Vaše vozidlo niekoľko mesiacov počkať. Vplyvom pandémie sa čakacie lehoty takmer pri všetkých značkách vozidiel navýšili od 50% do 100%, čo predstavuje priemer dodania až na úrovni 6 – 12 mesiacov. To teda nerieši Vás aktuálny problém, ako sa dostať k autu ihneď alebo v čo najkratšom čase. Ak sa teda rozhodnete, že si na nové autíčko počkáte, potrebujete ešte dotiahnuť jeho financovanie. Ak máte vlastné zdroje, o starosť menej, ale treba si povedať, že vložíte do vozidla peniaze, ktoré ste mohli použiť na niečo iné, možno na zárobkovú činnosť. Ak si na auto potrebujete požičať, tu nastáva proces výberu spôsobu financoviania medzi úverom a leasingom. Následne je potrebné si vybrať ponuku banky. Netreba však zabudnť, že banky veľmi prísne posudzujú komu a za akých podmienok peniaze požičajú, vyhodnocujú totiž Vašu bonitu, ktorá predstavuje napr. Váš príjem, dĺžku zamestnanosti či Vaše pasíva.

Ak teda potrebujete vozidlo čo najskôr a nechcete minúť veľa peňazí, nebude toto vhodná forma pre Vás. Možno sa nájdete v ďalšej možnej variante, samotnom prenájme vozidla.


Druhá možnosť – prenájom vozidla

Vozidlo si viete prenajať a jednoducho tak odstrániť problémy, ktorým ste čelili pri prvej možnosti, kúpe vozidla. Jazdiť môžete prakticky okamžite, len za zlomok peňazí, nakoľko zložíte vratný depozit a Vaša viazanosť je minimálna. Platíte za auto len za obdobie, kedy ho reálne potrebujete. Keď ho nepotrebujete, jednoducho ho vrátite. Platí pravidlo, že čím na dlhšie si vozidlo prenajmete, tým je cena nájmu výhodnejšia. Preto rozlišujeme nájmy: 

1. dňové, teda krátkodobé -spravidla na pár dní
2. mesačné - spravidla na pár mesiacov
3. ročne – 12 mesačné
4. niekoľko ročné – podľa preferencii, najčastejšie na 3 -4 roky

Pri rozhodovaní, či si zoberiem auto na kratšiu alebo dlhšiu dobu sa treba zamyslieť nad tým, či sa chcem zaviazať alebo chcem maximálnu voľnosť. Pri zaviazaní sa totiž cena nájmu ešte viac znižuje a Vy šetríte slušný balík peňazí. Preto jediné, čo potrebujete je, zamyslieť sa, na ako dlho auto chcem a podľa toho sa rozhodovať. Zaujímavým produktom, ktorý by mohol naplniť Vaše očakávanie je produkt od spoločnosti AVIS, AVIS DLHODOBÝ PRENÁJOM VOZIDIEL. Ide o prenájom vozidla na 3 alebo 6 mesiacov s presne stanoveným nájazdom. V cene nájmu máte štandardné služby, poistenie, či starostlivosť o pneumatiky a diaľničnú známku. Viac o tomto produkte a komplexnú ponuku si viete pozrieť tu:

 AVIS DLHODOBÝ PRENÁJOM VOZIDIEL PONUKA

\