4 DÔVODY, PREČO SI AUTO PRENAJAŤ A NEKÚPIŤ!

Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

Návod na to, ako ušetriť.

Či ste súkromná osoba, živnostník alebo firma, prenájom vozidla je dostupný pre všetkých a jeho výhody stoja za zváženie. Radi by sme Vám zosumarizovali tie najzaujímavejšie výhody, prečo je lepšie si auto prenajať ako si ho kúpiť.

Najskôr by sme mali začať s tým, aké základné otázky si položiť predtým, ako sa rozhodnete.

Na ako dlho si chcem auto zabezpečiť?
Chcem sa oň starať sám alebo to nechám na profesionálov?
Koľko mám voľných finančných prostriedkov?
Aká dlhá je čakacia doba na auto, ktoré som si vybral?

KRÁTKODOBÝ PRENÁJOM  DLHODOBÝ PRENÁJOM 

4 NAJZAUJÍMAVEJŠIE VÝHODY PRENÁJMU VOZIDLA

1. SLUŽBA

Odpadnú Vám starosti s registráciou vozidla na dopravnom inšpektoráte, poistením vozidla, či získaním komplikovaného financovania.
Môžete sa sústrediť na veci, na ktorých Vám najviac záleží alebo na podnikanie.
Vy iba platíte prenájom a tankujete pohonné látky. Aké služby máte v rámci nájomného zahrnuté?

  • Registráciu vozidla na dopravnom inšpektoráte
  • Predplatený nájazd km (denný alebo mesačný)
  • Zákonné (PZP) a havarijné poistenie 
  • Pneumanagement (sezónne prezutie + prezutie a uskladnenie pneu) 
  • Diaľničnú známku platnú pre SR 
  • Cestnú daň 
  • Asistenčnú službu
Kľúče od prenajatého úžitkového vozidla, ruka

2. CENOVÁ DOSTUPNOSŤ

Na kúpu vozidla potrebujete štandardne zložiť 20 % akontáciu, pokiaľ auto plne neplatíte z vlastných úspor. Čo predstavuje 2.000 € pri cene auta 10.000 € alebo 4.000 € pri cene auta 20.000 €.
Pri prenájme vozidla sa naopak štandardne skladá vratný depozit, ktorý je na úrovni 5% ceny auta a po skončení prenájmu auta je vrátený klientovi.
Cenová variabilita prenájmu auta závisí najmä od kategórie vozidla kde platí, že čím nižšia kategória vozidla, tým je prenájom lacnejší. To isté platí aj pri dĺžke prenájmu, čím je dlhší, tým je cena prenájmu nižšia.

Mince a kalkulačka na stole v autopožičovni

3. BEZ ČAKANIA

Autá na prenájom sú zväčša dostupné bez čakania už do 24 hodín. Pokiaľ sa auto prenájíma cez službu operatívneho leasingu a zákazník si konfiguruje želané auto na mieru, tak s dodaním takého auta môže byť spojená niekoľko mesačná lehota. V prípade operatívneho leasingu a služieb od AVIS dostanete na preklenovacie obdobie, kým je takéto vozidlo dodané od výrobcu, auto podobnej kategórie za približne rovnakých cenových podmienok a to do 24 hodín. V prípade kúpy vozidla sa potrebujete časovo prispôsobiť kapacitám výrobcu. V aktuálnej situácii s COVID-19 sú čakacie lehoty v priemere na úrovni 5-8 mesiacov. Na toto prechodné obdobie je takisto možné využiť služby auto požičovne.

Most v Bratislave s autami na prenájom

4. BEZ DLHEJ VIAZANOSTI

Pri prenájme vozidiel si môžete vybrať z rôznych dĺžok prenájmov a rôznej fixácie. Všeobecne platí, že vozidlo si viete zobrať aj bez fixácie a na neurčito. S fixáciou však vždy dostávate lepšiu cenu. Prenajať si viete vozidlo od variant na niekoľko hodín až po prenájom dlhý 48 mesiacov. Pri kúpe vozidla tak skoro na jeho predaj nemyslíte. Už samotná kúpa vozidla si vyžaduje veľa energie a času, preto sa tak skoro ľuďom zväčša do jeho predaja a kúpy iného auta nechce. Štandardne sa v SR auto kupuje priemerne na 12,5 roka. Čo je dlhá doba, počas ktorej síce jazdíte stále na tom istom aute, ale s jeho vekom sa aj zvyšuje riziko jeho funkčnosti a bezpečnosti.

POZRIEŤ PONUKU 

Pohľad na ruky a jasnú oblohu pri autopožičovni
\