Najväčšia požičovňa áut v Bratislave

Dátum vyzdvihnutia
08 00 zmeniť výberom
Dátum vrátenia
08 00 zmeniť výberom

Ponúkame riešenia na odvoz z izolácie a mobilitu po jej skončení

AVIS zľavnil prenájmy áut, pripravil nové špeciálne ponuky a dáva im tak bezpečnú možnosť ako sa dopraviť domov z povinnej izolácie a v prípade potreby sa ďalej presúvať. 

 

  • Slováci, ktorí sa vrátili zo zahraničia, majú po vyšetrení a izolácii problém dopraviť sa domov;
  • Autopožičovňa AVIS aj preto zaviedla bezkontaktné preberanie a odovzdanie vozidiel pripravovaných za vysokého bezpečnostného štandardu;
  • AVIS predĺžil aj svoju mimoriadnu ponuku 14-dňových prenájmov s 25-50% zľavami, aby im tak uľahčil ich presun po domovine.

Keď sa dnes vraciate zo zahraničia späť na územie Slovenska, máte povinnosť dodržať 14-dňovú karanténu, počas ktorej nesmiete vychádzať z domova. Ak sa ale vraciate v organizovanej skupine osôb alebo v rámci repatriácie, je vám nariadená izolácia v zariadeniach určených Ministerstvom vnútra SR na dobu nevyhnutnú na vykonanie laboratórnej diagnostiky koronavírusu COVID-19. Následne po zistení negatívneho výsledku je vám nariadená domáca izolácia v celkovej dobe spoločne 14 dní.

Dôležité je pripomenúť, že Ministerstvo zahraničných vecí od 2. apríla 2020 prestáva prijímať žiadosti o registráciu občanov so záujmom o repatriáciu. „Dôvody sú viaceré, okrem iného aj to, že v mnohých prípadoch občania SR na poslednú chvíľu nevyužijú možnosti organizovanej repatriácie, respektíve o ňu žiadajú len formálne, nakoľko ich obvyklý pobyt je v zahraničí,“ uvádza rezort.

Cestovať v čase takzvanej koronakrízy nie je nič príjemné, pretože ani sami si nemôžeme byť istí svojím zdravím. Je to aj prípad páru, ktorý pre účely tohto príspevku a zachovanie ich anonymity nazveme Peter a Ivana.

Peter s Ivanou požiadali o repatriáciu z Rakúska a zaradili sa tak do početnej skupiny dnes už tritisíc slovenských občanov, ktorí spravili rovnaké rozhodnutie (z viacerých krajín). Napriek tomu, že sa v súvislosti s repatriáciou hovorí o leteckej preprave, v skutočnosti je doprava až na niekoľko prípadov zabezpečená autobusmi. Táto forma dopravy je bezplatná, no i tak sa mnohým ľuďom nepáči predstava cestovať hodiny práve v sedadle autobusu s ostatnými ľuďmi. Možno aj preto sa napokon po návrate na územie Slovenska rozhodli doslovne utiecť a nezúčastniť sa izolácie a ďalších krokov, ktoré si štát podmienil čestným vyhlásením.

Peter s Ivanou patrili medzi tých, ktorí konali zodpovedne a pristali na nariadenú izoláciu, ktorej súčasťou bolo aj testovanie na prítomnosť koronavírusu COVID-19. Výsledok bol negatívny, napriek tomu rešpektovali povinnosť ostať ďalších 14 dní v karanténe, z ktorých reálne museli v zariadení stráviť iba zopár nocí. Hoci sa na internete objavovali silné kritiky na nízku úroveň ubytovania, problémom sa napokon skutočnosť, že sa zo zariadenia ministerstva vnútra v Gabčíkove nemajú ako dostať. 

„Cestovať spojmi je pre mňa v tejto situácii úplne neprípustné, veď by som sa dosť jednoducho mohol nakaziť od ostatných aj po tom, čo mňa a priateľku otestovali negatívne,“ tvrdí Peter a dodáva: „Naše rodiny žijú ďaleko od Gabčíkova, ak chcem zachovať karanténu, týka sa aj nevychádzania z domu, aj obmedzenia kontaktu s inými ľuďmi predsa.

Pomocnú ruku Petrovi a Ivane podala autopožičovňa AVIS, ktorá v aktuálnej situácii dodržiava mimoriadne bezpečnostné opatrenia, je tak schopná garantovať zdravotnú bezpečnosť svojich vozidiel a upravila svoje cenníky, aby vedela pomôcť širokej skupine ľudí v obdobnej situácii. Autopožičovňa Petrovi a Ivane poskytla vozidlo tak, že nemuseli cestovať spojmi a vystavovať riziku seba i ostatných a vyvarovali sa akémukoľvek zbytočnému kontaktu s inými osobami.

Auto Renault Clio bolo pristavené podľa ich pokynov po dôslednej dezinfekcii interiéru i vonkajších kľučiek a ďalej bezkontaktne odovzdané. Doslova za niekoľko desiatok eur pár mladých ľudí dostal možnosť zabezpečiť si bezpečnú individuálnu dopravu, úplne bez rizika.

 Za mňa je to jednoznačne dobrá skúsenosť. AVIS nám auto bez čakania odovzdal, bolo ešte cítiť dezinfekciou. Zobrali sme si auto na mesiac, aby sme po skončení izolácie vybehli na čerstvý vzduch niekam na samotu na hory.


Chceme pomôcť

Všetkým repatriovaným osobám ponúka AVIS Slovensko 7 dní zadarmo pri nájme na 14 dni. Viac informácii vám radi poskytnú pracovníci našej rezervačnej kancelárie na telefónnom čísle +421 2 2030 2100, alebo na emailovej adrese info@avis.sk Pri kontakte uveďte, že voláte na základe tohoto článku.


Dvojtýždňové prenájmy s obrovskými zľavami

Ponuku máme aj ostatných záujemcov o bezpečnú individuálnu dopravu, do svojej ponuky sme zaviedli mimoriadne 14-dňové prenájmy so zľavami 25 až 50 percent platné až do 30.4.2020. Pozrieť ponuku

Prečo si prenajať auto práve dnes?

  • Autá z autopožičovne AVIS sú už celé týždne proaktívne dezinfikované pred a po každom prenájme;
  • Celý proces objednávky, prevzatia vozidla i jeho finálneho odovzdania prebieha bezkontaktne, teda bez rizika šírenia nákazy;
  • Auto potrebujete aj počas zvýšených bezpečnostných opatrení, aby ste zabezpečili nákup seniorom vo vlastnej rodine alebo pomohli druhým s odvozom, aby nemuseli cestovať spojmi;
  • Cestovanie spojmi je dnes mimoriadne rizikové a dôrazne sa neodporúča. Individuálna doprava je aktuálne najbezpečnejší spôsob prepravy.

 

Mimoriadna situácia si žiada mimoriadne opatrenia a slovenský AVIS sa aj týmto zaradil medzi firmy so silným apelom na spoločenskú zodpovednosť.

\